torsdag 12. april 2012

Loppistips fra girlsa!

Er du klar for loppemarked?

Fra et 80`talls magasin

Designkuppene er vanskelig på loppemarked i dag, mange er bevisste på hva som befinner seg i den store interiørverden, og flere ønsker de samme tingene. Skulle det inntreffe et ganske så uvirkelig kjøp, så la det skje. Men inntil videre må de fleste av oss gjørra det sjæl! Fjern filteret for brettekanter og snusfornuftig galskap når det gjelder skinnende rent og brukslitasje, lag din egen illusjon! Ofte føler jeg det er noe historisk og forførende med alt jeg ser på, og det finnes nesten alltid et nytt utgangspunkt, enten det må syes om, males, lakkes eller bare rett og slett vaskes. Har du en slunken lommebok og er ute etter noe helt spesielt, la fantasien ta overhånd......prut og kjøp!

Loppistips fra girlsa? klikk deg videre...


Møt opp tidlig:
Det er flere loppemarked fremover og hvor finner man de beste loppene? Lag en ruteplan på hvilke loppemarked du ønsker å besøke. Start definitivt der du tror de beste kuppene kan gjøres, for de beste tingene er helt klart vanskelig å få tak i - du bør være der når det åpner! Ikke regn med at du er alene på jakt, så er det noe du inderlig ønsker må du spisse albuene bittelitte gran. Kupp? Ja, men ting koster litt ekstra når du er tidlig ute.

Cash is King:
Kontanter (mynter), er det som gjelder på loppis. De fleste loppemarkedene har ikke tilgang på cash machine, så ønsker du å handle - ta med cash!

Fokus:
Er du på utkikk etter noe bestemt, gå rett bort til tingene du er interessert i - vær målrettet! Ikke mist konsentrasjonen av alle menneskene rundt deg eller av ting som virker fristende, vær strategisk og ta gjerne med deg en handleliste eller et bilde av det du er på jakt etter (evt. en stoffprøve).


Prut og kjøp:
Pruting hører til på loppemarked, og bør absolutt etterstrebes. Skru på sjarmen og diskuter deg frem til en rettmessig pris - en pris både du og selgeren er fornøyd med. Husk at du også støtter en god sak! Skal du gjøre de absolutt billigste kjøpene, er de siste timene av siste loppisdag stedet å være - da starter posesalget og selgerne vil helst kvitte seg med alt.

Komfort:
Bruk komfortable klær og bruk gjerne flere lag, temperaturen øker ofte i kaoset. Det er fortsatt kjølig ute, så ta heller av deg et plagg eller to. Platåsko er heller ikke å anbefale! Vurder en krossover veske, evt. en ryggsekk om du vet at du skal kjøpe en del småting. Pass opp for lommetyver!!! (møkk på fingrene? Da kan en pakke våtservietter være løsningen)


Dagens funn:
Trekk vekk fra folkemengdene og søk mot kriker og kroker, mange av skattene kan ligge gjemt under bordene. Er du nevenyttig og kan "gjøre-det-selv", se etter god kvalitet og solide produkter. Er det ødeleggelser eller skår på produktene du ønsker å kjøpe, skal du ha rabatt!!



Transport:
Planlegger du å dra på loppemarked uten bil (eller liten bil), bør du ha en plan om du finner noe stort du absolutt ikke kan forlate.

Auksjon:
Nesten alle loppemarked har auksjoner, enten en eller to dager. Før auksjonstart er det mulig å se produktene og man blir som regel fristet til å legge inn et bud eller to. Handler du på auksjon må du ta med deg mer en småmynter!

Mat og drikke:
Kos deg med markedets fasiliteter. En pause fra pulserende loppejakt til ren betrakting av hva som skjer rundt deg er høyest nødvendig. Kaffe, kaker, vafler, hamburger, pølser, saft.....ønsker du et sunnere alternativ, må du ha med maten din selv. Måltidene bør ikke "glemmes".

Ha det gøy og ikke stress:
Dra sammen med noen som er like interessert i loppemarked som deg selv. Loppisgirlsa er overstadiet interessert og har som regel likesinnede å gå med. Det finnes ikke noe verre enn et følge som sutrer og klager over folkemengder, søppel og shit.

NB: Se linker til høyre for helgens loppiser - God skattejakt!

3 kommentarer: