søndag 15. april 2012

Dag 2: Konklusjonen

Puhh... Da var denne helgen forbi, og vi kjenner på kroppen at vi har vært i sving! Moro er det, men det er en del tanker og erfaringer som svirrer rundt i hodet nå. Lønner det seg å skynte seg gjennom flest mulige, eller ta seg god tid på de gode loppisene? Utfordringen var vel at vi alltid hadde følelsen av at vi gikk glipp av noe på neste loppis, og følte at vi måtte få med oss alt. I etterid ser vi at det nok hadde lønt seg å ta seg litt bedre tid på de aller beste markedene. Men det vet man jo ikke før man har sjekket alle, og da er man jo like langt...

I fremtiden tror vi at vi kommer til å styre unna byloppemarkedene, og heller konsentrere oss om "utkant"-loppisene- for her var det mange overraskelser! (Men det må jo nevnes at det gjelder på sånne helger hvor veldig mange er planlagt samtidig...)

Men...den største frustrasjonen er vel det man opplever på slutten av en søndag; nemlig sprøsmålet: "hva f... gjør de med alt som er igjen når loppemarkedet stenger?"

Her er våre tips til alle korps som gang etter gang sitter igjen med så mye lopper:


1. Finn ut av hva kunden er villig til å betale for varen!

2. Ikke overpris finloppene - loppismarkedet er ikke som det vanlige markedet der ute- her er det besøkende som bestemmer, og overprisede lopper er ikke en smart måte å selge unna ting på. Noen ganger kan volum lønne seg mer enn å holde igjen enkeltprodukter frem til man får akkurat den prisen man ønsker.

3. Tidligere posesalg!

4. Legg ut en annonse på finn.no om at fok kan komme å hente det som er igjen når det hele er over. Vi har nemlig fått vite flere steder at alt som er igjen, dessverre blir kastet, og det er riv ruskende galt! Her snakker vi ikke om søppel og drit som ingen vil kjøpe, for det er det alltid mye av på loppemarked, men vi snakker om de tingene som noen der ute vil ha, men som de har kanskje ikke ha råd til. Det var en foreldre som sa "jo, men da er det jo ingen som kommer og handler", og det er jeg helt uenig i. Det er en helt annen kunde som er villig til å hente slike ting, så det tror jeg går smooth.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar