søndag 1. april 2012

Grünerløkkas søndagsmarked

Selv om vi venter på at påsken skal fare forbi og loppemarkedene skal sette igang igjen, har vi selvfølgelig benyttet helgen til å saumfare markedene i byen. Igår var det Grønland, idag Grünerløkka.


Birkelundenmarkedet på søndager har alltid vært hyggelig, man tusler rundt og titter på fine ting. Ja, for det er mye fint der. Problemet er prisene. Det er for det meste brukthandlere som står der, og de har ofte en klar formening om markedsprisen. Problemet er at markedspris baserer seg på etterspørsel- ikke kun på historien og erfaringen brukthandleren innehar... det er VELDIG lite prutemuligheter, de er rett og slett ikke så veldig interessert i å selge unna, de skal selge til riktig pris. Det er jo forsåvidt greit, jeg lurer bare stadig på hvor business'en i det hele blir av. De pakker opp og ned disse eskene hver helg, og det blir jo ikke den store omløpshastigheten på produktene vil jeg tro. Men det er vel og blir vel alltid det store dilemmaet med disse fine tingene- verdien av de er ikke alltid så lett å sette... Heldigvis er det noen innimellom som har ok priser, og vi fant noen få ting. Men èn ting er sikkert; det er byens fineste marked- med de fineste gjenstandene, så er uansett en fin oppevelse å få med seg på en søndag!


Fordelen med brukthandlerne er all den erfaringen de sitter inne med (som de ofte har behov for å dele med oss)- så man lærer jo et par ting på veien!



Markedet holder åpent alle søndager i 2012, f.o.m. 8. januar,  t.o.m. 16. desember. Stengt den 8. april (1.påskedag), og 27. mai  (1.pinsedag), og bilfrie bydelsdager på Grünerløkka.

For mer info se her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar